Marjatila Eerikinkartanon Marja Kirkkonummella

Eerikinkartanon Marja sai alkunsa alun perin Kirkkonummella, Eerikinkartanon maatilalla. Maatilan viimeinen tilanhoitaja Karl Åberg kuitenkin jatkoi mansikan ja herneen viljelyä tilalla ja laajensi toimintaansa myös Inkooseen. Näin syntyi lopulta Eerikinkartanon Marja.

Eerikinkartano

Kirkkonummen kunta sai Eerikinkartanon lahjoituksena vuonna 1919. Kirkkonummen kunta piti itse Eerikinkartanon maatilaa palkatun tilanhoitajan avulla vuoteen 1993 asti. Eerikinkartanon Marjan perustaja, Karl Åberg, toimi Eerikinkartanon viimeisenä tilanhoitajana vuosina 1992 ja 1993.

Yhdeksänkymmentäluvun alun syvästä talouskriisistä johtuen kunta päätti luopua kaikista toiminnoista Eerikinkartanolla. Kaikki rakennukset ja pellot ovat nykyään vuokrattuna. Metsästä on hoitosopimus metsänhoitoyhdistyksen kanssa.

Päärakennuksen juhlasalia vuokrataan juhla- ja kokouskäyttöön, tiedustelut Kirkkonummen matkailusta tai puhelinnumerosta 09 29 671.

Eerikinkartanon Marjojen perustaja Karl Åberg

Olen syntynyt vuonna 1967 Inkoossa ja asunut eri paikoissa Kirkkonummella vuosina 1974-2004. Valmistuin agrologiksi Turussa vuonna 1988. Kävin armeijan vuonna 1989 ja sen jälkeen lorvin maailmalla pari vuotta: olin muun muassa vaihto-oppilaana University of Minnesotassa, minkä jälkeen pääsin Eerikinkartanolle töihin. Samaan aikaan toimin sivutoimisesti avustustyöntekijänä Virossa.

Eerikinkartanon Marjan vaiheet

1994 vuokraan Eerikinkartanon pellot (64 ha) ja lähden voimakkaasti kasvattamaan pinta-alaa ostamalla ja vuokraamalla.

1996 ostan Flythin tilan pellot (66 ha) Inkoosta 33 km Eerikinkartanolta. Tällöin lähden myös mukaan viljely-yrityksen osakkaaksi Virossa. Asun edelleen Eerikinkartanolla vuokralla.

2000 ostan omaa maata Virosta.

2001 yhtiöitän viljelytoimintoni. Toiminta jatkuu Ab Flyth Oy:n nimissä.

2004 muutan Eerikinkartanolta Inkooseen Flythiin ostettuani Flythin tilan entisen syytinkitalon.

2009 aloitan mansikanviljelyn Eerikinkartanolla kahdella hehtaarilla ja perustan Ab Flyth Oy:lle markkinointinimen Eerikinkartanon Marjat.

2015 myyn osuuden Ab Flyth Oy:stä Niklas Sundströmille. Mansikka-ala on 12 ha.

2016 Ab Flyth Oy vuokraa Westerkullan kartanon (60ha) ja viljelypinta-ala on yhteensä n. 430 ha. Tuotannossa on viljaa, heinää, rapsia, kuminaa, hernettä ja mansikkaa.

Lue lisää viljelemistämme tuotteista.